آموزش باغبانی

چگونه چغندر پرورش دهیم؟

چگونه چغندر را پرورش دهید

پرورش چغندر آسان است و ریشه های قرمز گرد خوشمزه ای را به شما می دهد که می توان آنها را آب پز، برشته و ترشی کرد و حتی در سالاد رنده کرد. برگ های جوان رنگارنگ را می توان تازه چید و در سالاد استفاده کرد و برگ های بالغ را می توان پژمرده و به عنوان اسفناج استفاده کرد. تنوع زیادی از چغندر برای رشد وجود دارد که می توانید از بین ارقام نارنجی، زرد و صورتی انتخاب کنید.

طرز پرورش چغندر

زمان کاشت چغندر بستگی به تجهیزاتی دارد که در اختیار دارید .بذر چغندر را از اواسط فروردین تا اواخر خرداد در فضای باز در یک مته کم عمق به عمق 1 سانتی متر بکارید. دانه ها را به فاصله 10 سانتی متر از هم قرار دهید و بین ردیف ها 30 سانتی متر فاصله داشته باشید. گیاهان چغندر را به طور منظم آبیاری کنید و منطقه را از علف های هرز دور نگه دارید. چغندر را زمانی برداشت کنید که به اندازه یک توپ کریکت باشد – ریشه های بزرگتر می توانند چوبی شوند.

چغندر به عنوان یک محصول ریشه ای، اگر خاک عاری از سنگ های بزرگ باشد، بهترین عملکرد را دارد.

کاشت چغندر در گلدان های خاک باغچه الک شده یا کمپوست با کیفیت بالا گزینه خوبی است اگر فضای کافی ندارید. این محصول جذاب و مناسب برای یک باغ آشپزخانه زینتی است.

همچنین می توانید چغندر را در سینی های مدولار بکارید و بعداً گیاهان را به بیرون پیوند دهید.

مقداری چغندر

مقداری چغندر

کاشت شاخه های چغندر

می‌توانید گیاه چغندر بخرید یا می‌توانید بذر را در سینی‌های مدولار بکارید تا پس از رد شدن خطر سرمازدگی، بذر را بکارید تا فصل چغندر طولانی شود. برای کاشت گیاهان پلاگین، آنها را در طول روز کنار بگذارید، اما آنها را در شب برای چند روز نگه دارید، تا به آنها کمک کنید تا با دمای بیرون سازگار شوند (معروف به “سخت شدن”)، و سپس خاک را همانطور که معمولا برای کاشت انجام می دهید آماده کنید. هنگام جدا کردن شاخه ها از ماژول های آنها مراقب باشید تا به ریشه ها آسیب نرسانید. آنها را در همان عمقی که در سینی رشد می کردند، در فواصل تقریباً 10 سانتی متری بکارید و اطراف آنها را محکم کنید تا تمام خاک با ریشه ها در تماس باشد. به طور کامل آبیاری کنید و آبیاری را به طور منظم ادامه دهید تا زمانی که علائم رشد جدید را مشاهده کنید.

چگونه از چغندر مراقبت کنیم

فاصله چغندر به این بستگی دارد که می خواهید ریشه ها چقدر بزرگ شوند. برای ریشه هایی به اندازه توپ کریکت، نهال های چغندر را نازک کنید و تقریباً در هر 10 سانتی متر یک گیاه باقی بگذارید. اگر برای برداشت چغندر به اندازه یک توپ گلف می‌کارید، می‌توانید آنها را در فاصله نزدیک‌تری بگذارید. اگر مراقب باشید، می توانید چغندر را دوباره بکارید و تا زمانی که دوباره تشکیل شوند، به خوبی آبیاری کنید یا را به سالاد اضافه کنید.

به طور منظم به گیاهان چغندر آبیاری کنید. این امر احتمال چوبی شدن یا شکافتن ریشه ها را کاهش می دهد. اطراف گیاهان را بیل بزنید تا علف های هرز ردیفی را از بین ببرید و مراقب باشید که ریشه های متورم چغندر آسیب نبیند.

پرورش چغندر

پرورش چغندر

 

نحوه برداشت چغندر

پرورش انواع مختلف چغندر به شما این امکان را می دهد که از محصول در مدت طولانی بدون نیاز به نگهداری آن لذت ببرید. بیشتر چغندرها در مدت هشت تا 10 هفته آماده برداشت هستند، اما گونه های استوانه ای طولانی تر، نزدیک به 20 هفته طول می کشد.

هنگام برداشت چغندر ، شاخ و برگ ها را در جایی که به بالای ریشه می رسد محکم بگیرید و بکشید. چغندر بهتر است خیلی زود برداشت شود تا خیلی دیر – ریشه های جوان تر نرم تر هستند. ریشه ها را به اندازه یک توپ کریکت یا کوچکتر بکشید و فقط آنهایی را که آسیب ندیده اند ذخیره کنید. پس از بلند کردن، شاخ و برگ را در حدود 5 سانتی متر از ریشه بچرخانید و ساقه های کوتاهی باقی بگذارید.

آفات و بیماری ها

نهال‌های چغندر را می‌توان در قاعده و به محض بیرون آمدن، توسط راب‌ها و حلزون‌ها خورد. از نماتدهای کنترل بیولوژیکی استفاده کنید یا محصول را در یک ظرف بزرگ یا کیسه خاک تمیز یا کمپوست دور از دسترس نرم تنان گرسنه پرورش دهید. یک مانع از پوسته تخم مرغ خرد شده ممکن است تلفات را کاهش دهد. برگ‌های جوان و درخشان نهال‌ها می‌تواند برای پرندگان جذاب باشد، بنابراین می‌توانید از یک کلوش برای محافظت از نهال‌ها استفاده کنید تا زمانی که به طور کامل رشد کنند.

چغندر در خاک

چغندر در خاک

پختن و خوردن چغندر

چغندر را به آرامی در آب سرد بشویید و روی ریشه بلند بماند و مراقب باشید که پوست آن سوراخ نشود. این کار از “خونریزی” در طول پخت و پز جلوگیری می کند. چغندر را می توان بسته به سن یک تا دو ساعت آب پز کرد، سپس آن را آبکش کرد و پوست آن را جدا کرد یا سعی کنید آن را در فویل پیچیده و در فر کم حدود دو ساعت بپزید.

نحوه نگهداری چغندر

چغندر را می توان در زمین رها کرد و در صورت نیاز برداشت کرد، اما می تواند مستعد سرمازدگی سخت باشد که می تواند به ریشه ها آسیب برساند. بستر چغندر را با یک لایه ضخیم از کاه یا مقوا بپوشانید که با پشم گوسفند و/یا آجر باغبانی در جای خود نگه دارید. در مناطق بسیار سرد، بهتر است چغندر را در داخل خانه نگهداری کنید. فقط چغندر سالم نگهداری کنید. آنها را در جعبه ای پر از ماسه مرطوب یا کمپوست قرار دهید و در یک سوله خنک قرار دهید. آنها باید تا ماه مارس ادامه داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *