اسپاراکوس، گیاهانی است که زادگاه اصلی آن آفریقای جنوبی است و این گیاه زیبایی بسیار زیادی دارد. برگ هایش پر، گرد، متراکم و سوزنی شکل هستند به توجه به شکل ظاهری که دارد، به عنوان گیاهان زینتی آویزی مورد استفاده قرار می گیرد و به وسیله ی آن می توانید محیط اطراف خود را زیبا کنید.
ویژگی ظاهری اسپاراکوس
این گیاه زیبا، بعد از رسیدن به بلوغ و رشد و نمو کافی، شروع به گلدهی می کند و گل های سفید و صورتی رنگ با توت های سبز رنگ بر روی گیاه ظاهر می شوند. فصل گلدهی برای این گیاه تابستان است و توت های سفید رنگ هم در این زمان ظاهر می شوند. به این نکته توجه داشته باشید که این توت های سفید رنگ، بسیار سمی هستند و گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
شرایط مناسب برای نگه داری گیاه اسپاراکوس
برای تکثیر و کاشت این گیاه می توانید از طریق کشت بذر و در فصل بهار اقدام کنید. ابتدا شرایط جوانه زنی بذرها را فراهم کنید و آن ها را با مخلوطی از ورمی کمپوست مخصوص بذر دردمای 2 درجه سانتی گراد کاشت کنید.
نور: این گیاه، برای رشد و نمو و شادابی بیشتر به نور آفتاب زیادی نیاز دارد و به همین دلیل باید برای نگه داری از آن، گیاه را در محیط پر نور قرار دهید. اگر توجه نداشته باشید و این گیاه در زمان رشد، در سایه قرار بگیرد، به صورت علفی رشد می کند و در نتیجه گیاه می سوزد.
دما: برای فراهم کردن بستر رشد و نمو عالی برای این گیاه، بهتر است که دمای هوا بین 18 تا 25 درجه سانتی گراد باشد، البته این گیاه می تواند تا دمای 13 درجه را هم تحمل کند، ولی اگر دمای هوا کمتر از این دما باشد، گیاه شروع به یخ زدن می کند و در نهایت از بین می رود.
آبیاری: گیاه اسپارکوس، آبیاری به صورت منظم را دوست دارد، زیرا آبیاری زیاد باعث لجنی شدن خاک و پوسیدگی ریشه ها می شود و در واقع خاک باید همیشه به صورت مرطوب باشد. در فصل پاییز و زمستان که دمای هوا پایین تر می آید و خنک تر می شود به در این دما می توانید دفعات آبیاری را کمتر کنید، ولی توجه داشته باشید که خاک به صورت خشک نباشد.
رطوبت: همان طور که می دانید، گیاهان برای رشد و نمو کافی، علاوه بر آب و خاک به رطوبت کافی هم نیاز دارند و برای ایجاد رطوبت می توانید یک زیر گلدانی را با سنگ ریزه پر کنید و سپس تا نیمه بر روی آن آب بریزید و گلدان را به طوری که انتهای آن با آب موجود در زیر گلدانی در تماس نباشد قرار دهید، دقت داشته باشید که ریشه با آب در تماس نباشد، زیرا باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود .
کوددهی: کوددهی هم یکی از مراحل رشد می باشد و کمبود املاح موجود در خاک باعث از بین رفتن گیاه می شود، کمبود آهن در خاک این گیاه باعث می شود که برگ هایش زرد شوند. در فصل بهار و تابستان در هر دوهفته یک بار برای کوددهی اقدام کنید و هر ماه یک بار هم با کود آهن گیاه را تقویت کنید. با شروع فصل سرما که رشد گیاه هم کم می شود، هر دو ماه یکبار از کود آهن استفاده کنید.
خاک مناسب: خاک مناسب برای این گیاه، ترکیب ۵۰%پیت ماس ،پرلیت۳۰% وکوکوپیت ۲۰% می باشد.
تعویض گلدان: این گیاه، دارای ریشه های زیادی می باشد و به همین دلیل بهتر است که هر سال خاک گلدان را تعویض و سایز آن را هم بزرگ تر کنید. برای تعویض هم می توانید از شن یا پرلیت سایز درشت برای زهکشی در کف گلدان استفاده کنید.
آفات و بیمار ها: شپشک آرد آلود از جمله آفت های این گیاه می باشد و در صورت بروز نابودی گیاه را به همراه می آورد. در صورت نگه داری آن هم در محیط بیرون از خانه، ممکن است که دچار شته شود و آفت تریپس هم، مخصوص این گیاه است و می تواند برگ های گیاه را تغذیه و در هم پیچیده و بد شکل کند. در صورت بروز این آفت ها، باید از سموم مخصوص استفاده کنید.
نقد و بررسیها
Clear filtersهنوز بررسیای ثبت نشده است.