لیلیوم چلچراغ (عنکبوتی) که با نام سوسن چلچراغ نیز شناخته میشود، گونه ای کمیاب از گیاهان آسیایی از خانواده سوسن است. محدوده بومی آن منطقه تالش آذربایجان و داماش در منطقه عمارلو ایران است. لیلیوم چلچراغ از اواسط تا اواخر اردیبهشت گل می دهد.
این گل در سال 1351 هجری شمسی توسط لدبری، استاد فرانسوی کشف شد. و اولین گل ایرانی بود که در سال 1355 هجری شمسی در فهرست آثار طبیعی ملی ایران به ثبت رسید. نام علمی این گل از نام کاشف آن گرفته شده است و به آن لیلیوم لدبوری می گویند. چیدن یا از بین بردن این گل اقدامی غیرقانونی است.
ویژگی های ظاهری لیلیوم چلچراغ (عنکبوتی):
لیلیوم چلچراغ یک گیاه علفی ماندگار است که 50 تا 150 سانتی متر رشد می کند. لامپ های زرد بیضی شکل هستند و به قطر 5-7 سانتی متر می رسند. آنها به شدت قطعه قطعه و فلس ها نیزه ای شکل هستند. این گیاه یک گیاه بالارونده و چند گل است که به شکل لوستر با سر گل رو به پایین رشد می کند.
ساقه قوی و صاف است. برگها به صورت عمودی می ایستند و دارای کرک های ظریفی در لبه هستند. شکل آنها خطی تا نیزه ای شکل است. طول آنها 10 تا 14 سانتی متر و عرض آنها 1 تا 2 سانتی متر است.
رنگ گل ها سفید است و در برخی از نمونه ها بیش از 15 گل ظاهر می شود، در حالی که تعداد گل های این گونه وجود دارد. معمولا بین 4 تا 10 گل است. لیلیوم لدبوری گیاهی است علفی مقاوم با پیازهای بیضی شکل و زرد رنگ و قطر آن 5 تا 7 سانتی متر است. برگ های این گیاه قائم بوده و در لبه های این برگ ها تریکوم های ریز به وضوح دیده می شود. گل های این گیاه منظم و متقارن هستند.
اندازه و فاصله کاشت لیلیوم چلچراغ:
بذر را در عمق 0.5 سانتی متری و در ردیف هایی به فاصله 30 الی 40 سانتی متر بکارید.
مراقبت از گیاه لیلیوم چلچراغ (عنکبوتی):
لیلیوم چلچراغ گیاهی کمیاب و زیبا است و به یک موقعیت خشک و آفتابی در خاک با زهکشی خوب نیاز دارد، بسیار مستعد رطوبت است. لیلیوم چلچراغ آفتاب کامل را ترجیح می دهند.
نور خورشید مناسب:
آفتاب کامل همراه با سایه جزئی را ترجیح می دهد.
خاک مناسب:
احتیاج به خاک غنی همراه با زهکشی خوب و مناسب دارد.
آب مناسب:
مکان های مرطوب یا خیس می توانند منجر به پوسیدگی ریشه شوند.
نقد و بررسیها
Clear filtersهنوز بررسیای ثبت نشده است.