آموزش باغبانی

فوت و فن کاشت یونجه

کاشت و برداشت یونجه

یونجه یک گیاه چند ساله فصل خنک است که معمولاً برای تغذیه دام ها یا به عنوان گیاه پوششی و اصلاح کننده خاک کشت می شود. یونجه بسیار مغذی و منبع طبیعی نیتروژن است. برای بهبود خاک و کنترل فرسایش ایده آل است. سیستم ریشه گسترده یونجه هم گیاهان و هم خاک را تغذیه می کند. گیاه یونجه چندین نسل است که کشت می شود و پرورش یونجه در باغ شما آسان است.

چند قرن پس از آن که انسان ها صرفاً شکارچی بودند به کشاورزی روی آوردند، یونجه به عنوان یک محصول علوفه برای دام ظهور کرد. گمان می رود که یونانیان باستان کشت آن را برای استفاده به عنوان یک داروی گیاهی و به عنوان منبع غذایی برای دام ها در حدود 500 سال قبل از میلاد آغاز کردند.  پس از میلاد مسیح تقریباً در سراسر جهان اهلی شد. امروزه به عنوان علوفه برای بسیاری از انواع دام های اهلی و حیوانات خوراکی، از گاو و اسب گرفته تا همستر، پرورش داده می شود.

این روزها، کشاورزان ارگانیک و باغبانان خانگی به طور یکسان یونجه را به عنوان “کود سبز” می کارند.نیتروژن را مانند سایر حبوبات در خاک تثبیت می کند و پرورش دهندگان برگ ها، ساقه ها و شکوفه های مفید را در خاک تخلیه می کنند یا آنها را به صورت خشک شده به عنوان مالچ یا جزء کمپوست استفاده می کنند.

یونجه چیست؟

یونجه یک گیاه چند ساله فصل خنک و زیبا است و دسته های کوچکی از گل های آبی درخشان و کوچک در قسمت های بالایی ساقه های کناری خود تولید می کند. برای باغبان خانگی، ساده‌ترین کار این است که آن را به‌عنوان یک محصول پوششی سالانه یا «کود سبز» بکارند و در پایان فصل برای غنی‌سازی خاک ضعیف شده، آن را زیر پا بگذارند.

این گیاهان دارای ریشه هایی هستند که می توانند تا 6 فوت یا بیشتر رشد کنند. پس از استقرار، هر گیاه یک “تاج” ایجاد می کند که در آن از خاک بیرون می آید.

طوقه‌ها شاخه‌های جوانه‌ای را تشکیل می‌دهند که به باغبان اجازه می‌دهد تا همه گیاهان را به جز دو اینچ پایینی برداشت کنند و از آن‌ها ساقه‌های جدیدی را از جوانه‌های زیر بغل بفرستند.

برداشت یونجه توسط دستگاه

برداشت یونجه توسط دستگاه

نحوه رشد گیاه یونجه

گیاه یونجه که به راحتی رشد و تکثیر می شود، تقریباً با هر باغی سازگار است و طیف وسیعی از شرایط رشد را تحمل می کند. این گیاه مقاوم به خشکی نیز خوب است، زیرا پاهای خیس را دوست ندارد. در واقع، رطوبت بیش از حد می تواند منجر به رشد کپک شود. هنگام پرورش یونجه، منطقه ای را انتخاب کنید که آفتاب کامل داشته باشد. همچنین به دنبال منطقه ای با زهکشی خوب با سطح pH خاک بین 6.8 و 7.5 باشید. قبل از کاشت، باید منطقه را تمیز کنید، خاک را کار کنید و هر گونه زباله را حذف کنید.

نحوه کاشت یونجه

کاشت از بذر راه اصلی تکثیر یونجه به عنوان گیاه پوششی یا منبع مالچ است. کسانی که در آب و هوای سردتر زندگی می کنند می توانند یونجه را در بهار بکارند در حالی که مناطق معتدل باید کاشت پاییزه را انتخاب کنند. برای انتخاب مکانی برای کاشت، ابتدا در نظر بگیرید که نیتروژن اضافی و زیست توده این گیاهان در کجا به خاک شما کمک می کند.اگر می‌خواهید آن‌ها را کم کنید، محلی را انتخاب کنید که به مواد آلی اصلاح‌شده یا شاید هوادهی نیاز دارد.

از آنجایی که یونجه به سرعت ریشه می‌دهد، نیازی به کاشت عمیق ندارد – تنها حدود 1 سانتی‌متر عمق دارد. فقط دانه ها را به طور مساوی روی خاک بپاشید و کمی با خاک بپوشانید. از حدود 200 گرم دانه در هر 10 متر مربع و ردیف های فضایی در حدود 46-61 سانتی متر استفاده کنید. شما باید در عرض هفت تا ده روز شروع به دیدن جوانه کنید. هنگامی که نهال ها به حدود 15 تا 31 سانتی متر رسیدند، آنها را در صورت نیاز نازک کنید تا از مسائل ازدحام بیش از حد جلوگیری شود. مگر اینکه یونجه را به عنوان یونجه برای دام پرورش دهید، اجازه دهید رشد کند تا زمانی که محصولات آماده کاشت شوند یا شکوفه های ارغوانی آن ظاهر شوند، در آن زمان می توانید آن را به سادگی درو کرده و در خاک بکارید یا آن را رها کنید. شاخه های یونجه تجزیه خواهند شد. این “کود سبز” سپس خاک را بارور می کند و همچنین فعالیت میکروبی را تحریک می کند و در نتیجه آن را نیز تهویه می کند.

اماده کردن زمین یونجه

اماده کردن زمین یونجه

برداشت گیاه یونجه

در صورت کاشت یونجه برای دام، باید آن را قبل از گلدهی (به عنوان مرحله اولیه شکوفه) برداشت و درمان کرد. هضم این گیاه برای حیوانات پس از بالغ شدن گیاه دشوارتر می شود. برداشت در این مرحله اولیه شکوفه نیز بهترین درصد مواد مغذی را تضمین می کند که اغلب در برگ های گیاه یافت می شود. اگر باران قریب الوقوع است، یونجه را قطع نکنید، زیرا می تواند به محصول آسیب برساند. هوای بارانی می تواند منجر به مشکلات کپک شود. یونجه مرغوب باید دارای رنگ سبز و برگی خوب و همچنین عطر دلپذیر و ساقه های نازک و انعطاف پذیر باشد. پس از برداشت، قبل از انجام کاشت فصل آینده، زمین باید برگردانده شود. یونجه مشکلات آفت کمی دارد، با این حال، شپشک یونجه می تواند آسیب جدی ایجاد کند. علاوه بر این، نماتد ساقه می تواند جوانه های ساقه را آلوده و ضعیف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *